Optimaal ontwerp door bundeling van kennis

In de september editie van het Metaal + Techniek Magazine, het nieuwsblad van de Metaalunie, werd aandacht besteed aan de samenwerking van BOZ Group en Kasteel Metaal.

De intensieve samenwerking tussen BOZ Group in Bergen op Zoom en Kasteel Metaal in Alphen aan den Rijn was er al jaren. We Deliver Solutions (WDS) brengt de samenwerking naar een hoger plan en voegt er nieuwe dimensies aan toe. “We optimaliseren het ontwerp en maken het toekomstbestendig.”

We Deliver Solutions in Metaal + Techniek MagazineBelangrijke overeenkomst bij beide bedrijven: de druk op de productie is groot en de vraag blijft groeien. Bogerd: “Het tekort aan mensen en materialen is een belangrijk onderwerp in de markt. Kasteel Metaal en BOZ bellen elkaar regelmatig, om elkaar te ondersteunen. Beide bedrijven zijn enorm belangrijk voor hun klanten en daarom moeten we onze processen borgen. Als er iets misgaat, kunnen we altijd op elkaar terugvallen. Daarbij willen we ook vooraan lopen op het gebied van Smart Industry. Als we dat samen doen, kost het ieder de helft van de energie.”

Corné van Opdorp: “Vertrouwen en openheid zijn belangrijk, maar het is lastig om steeds een andere pet op te hebben als je in gesprek bent met de klant. Daarom hebben we WDS opgericht.

Klanten met een nieuw product, scale-up of gewenst re-design kunnen sinds de introductie van WDS bij Deborah Leroy-Blom terecht, die vervolgens onderzoekt met welke partijen de beste oplossing gerealiseerd kan worden. “We kijken naar de hele keten en betrekken een delegatie van belanghebbenden om zo tot een optimaal product te komen, met een optimale maakbaarheid.”

Lees het hele artikel hier

<< Terug naar overzicht