Over Ons

WDS is ontstaan uit een samenwerking van BOZ Group en Kasteel Metaal. Beide gevestigde familiebedrijven in de top van Nederlandse metaalverwerkende maakindustrie en lopen voorop in gerobotiseerde productie en proces-automatisering. Met ruim 140 jaar ervaring begrijpen we dat continu innoveren een absolute must is.

Productiepartners

De BOZ Group (120 medewerkers) in Bergen op Zoom is leverancier van precisieplaatwerk, gespecialiseerd in ontwikkeling en engineering, plaatbewerking, poedercoaten, assemblage, machinebehuizingen en laserlassen. Kasteel Metaal (110 medewerkers) in Alphen a/d Rijn is expert in metaalbewerking. Het bedrijf verzorgt engineering, produceert plaatwerk, constructies en lassamenstellingen en bouwt machines en apparaten.

Beide ondernemingen lopen binnen Europa voorop met eigen engineering, volledig geautomatiseerde productie en slimme logistiek. Ze bedienen een breed scala aan sectoren, van hightech, elektrotechniek en energie tot food, medisch en agro. Naast veel vergelijkbare competenties kennen ze elk hun specialismen, zoals het (precisie)laserlassen en poedercoaten bij BOZ en de grote robotlassamenstellingen en ribbenbuisproductie bij Kasteel.

Het zijn familiebedrijven, met nu de tweede generatie bij BOZ Group aan het roer en bij Kasteel Metaal al de vierde. Ze hebben de kenmerkende cultuur van langetermijndenken, zorg voor het personeel en duurzame relaties met klanten. Logisch dus dat ze een klik hebben, aldus de beide directeuren, Corné van Opdorp (BOZ Group) en John Kasteel: ‘We kennen elkaar, spreken technisch dezelfde taal, vertrouwen elkaar en werken ook al samen, waarbij BOZ toelevert aan Kasteel.

Zowel door de verschillen als door de overeenkomsten vullen BOZ Group en Kasteel Metaal elkaar zo goed aan, dat het bijna onlogisch lijkt om niet samen te werken. Dit heeft geresulteerd in het oprichten van een Joint Venture, We Deliver Solutions B.V.

WDS brengt de samenwerking naar een hoger plan en voegt er een nieuwe dimensie aan toe: we optimaliseren het ontwerp en maken het toekomstbestendig.