Inzicht krijgen in de milieu impact van je design keuze

๐—œ๐—ป๐˜‡๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ถ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐˜‚ ๐—ถ๐—บ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐˜ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ฒ ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜ is belangrijker dan ooit, met de nieuwe wet- en regelgeving in het vooruitzicht en steeds bewustere eindklanten, zal de milieu impact toch ook zwaarder moeten worden meegewogen bij de keuze voor je product/design.

TNO, CIRCO en LBP | Sight bundelden hun kennis en ervaring in de nieuweย Self Assesment tool.ย  Hiermee maken zij het makkelijk voor maakbedrijven, logistieke dienstverleners en reparatiebedrijven om inzicht te krijgen in hun milieu impact. Bedrijven kunnen de tool inzetten om snel en eenvoudig een basisscreening te doen van hun producten en diensten. De tool is vrij beschikbaar voor iedereen.

Van materialen, bewerkingen en distributie tot aan gebruik en einde levensfase: de tool kan รฉรฉn of meerdere levensfases modeleren en analyseren. Hiermee krijg je inzicht in de oorsprong van de milieu impact van een product.

De Self Assessment tool biedt ook de mogelijkheid om verschillende scenarioโ€™s met elkaar te vergelijken. Zo kun je bijvoorbeeld de impact vanย #levensduurverlengingย in kaart brengen of het verschil tussen tweeย #productontwerpenย inzichtelijk maken.

Meer weten over dit onderwerp of zoekt u een partner voor duurzame productontwikkeling en fabricage in de maakindustrie?ย Contact

<< Terug naar overzicht