Innovatievoucher t.w.v. € 10.000 toegekend

Het ontwikkelen van een lichtgewicht, demontabele en duurzame woning, was 1 van de uitdagingen die centraal stond tijdens de Challenge Week. Dit event werd georganiseerd door Circulaire Fabrieken en KPLUSV. Tijdens deze week werd o.a. We Deliver Solutions als oplosser gekoppeld aan ‘Circular Club‘. De uitdaging is het ontwikkeling van een volledig demontabele, duurzame en tijdelijke woning die volledig off-the-grid kan functioneren. 

Een team van leerlingen van Hogeschool Saxion en innoverende bedrijven zoals Biobased Supply, Mr. Servitization en de We Deliver Solutions B.V. hebben tijdens deze week intensief met elkaar gespard om tot een succesvol bouwconcept te komen. Aspecten als snel en simpel bouwen, gebruik van duurzame materialen, hoge mate van isolatie, mogelijkheid van demonteren en hergebruik, maar ook het businessmodel voor verhuur/koop/lease werden aangepakt. De intensieve samenwerking tijdens deze week resulteerde in een innoverend lichtgewicht bouwconcept en vormt de basis voor een toekomstige samenwerking.

Het toegekende geldbedrag zal worden ingezet voor het maken van een LCA (stalen frame vs houtenframe) en voor de engineering/prototypebouw van het LEGO-bouwconcept. Prachtig voorbeeld van de combinatie techniek, engineering en duurzaamheid!

 

 

Meer weten over onze oplossing voor snel en demontabel bouwen d.m.v. staalframebouw? Laat uw gegevens achter d.m.v. het contactformulier en wij nemen snel contact met u op.

CONTACT

<< Terug naar overzicht